За БДСМ - кратко и добронамерено

 

Какво знаете за тази субкултура?

 

 

Официалното тълкуване гласи, че БДСМ е психосексуална субкултура, която се основава на еротичен обмен на власт в нетрадиционни форми на сексуални отношения, основана на ролеви роли на власт и подчинение. Можем да кажем, че нарушава някои обществени табута, заради получаването на удоволствие чрез доминиране или подчинение. При това, често се използват различни сексуални играчки: въжета, белезници, камшици, кожени костюми и др.

 

 

Ако скептично решите, че просто става дума за „садо-мазо” е добре да наблегнем, че като всяка субкултура си има строги правила. Основните тук са: доброволност, разумност и безопасност.

 

 

Специално за доброволността, тя се гарантира от използването на стоп-думи, които винаги са обсъдени преди това. Това не значи, че без тях няма доброволност. Целта на стоп-думата е да обозначи на Господаря границата, която не може да преминава. Защото ако се прекрачи, вече ще говорим за насилие над Роба.

 

 

 

 

Чети: Филми за възрастни топлят връзката

 

 

Когато избирате играчки за БДСМ, пак се подчинявате на изискванията за собствена и на партньора безопасност. Основните правила са следните:

 

 

- белезниците, гривните, нашийниците и другите приспособления, които пречат на движението, трябва да са от естествена кожа, или велур с меки краища и вътрешност.

 

 

- инструментите за удряне също трябва да се от естествена материя. Когато се използва плетен камшик, той също трябва да е мек, за да не оставя драскотини и ожулвания.

 

 

- бъдете внимателни когато използвате наустник и други приспособления, които затварят устата. Не избирайте такива с голям размер, и влизащи по-навътре от средата на езика, да не се стигне до задушаване. Ако вместо наустиник изпозлвате баондажна лента, не забравяйте да направите достатъчно дупки за дишане, иначе вместо играчка, може да се получи плачка.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка