Хормоните помагат на гърдите да не стареят

 

Добро влияние оказват и хидратиращи масажи

 

 

Женската гръд старее лесно, особено след няколко бременности. Полагането на грижи за тях и хормонално заместваща терапия – това са тайните, които могат да ви помогнат да запазите гърдите си млади.

 

 

Освен бременността, другите фактори, които водят до тяхното състаряване са употребата на алкохол, цигарите и големият им размер. Но вече учените разгадаха тайната за възстановяването на гърдите, без хирургическия скалпел. Резултатите, които ще цитираме са от изследване на катедрата по хирургия на Университета Кливланд.

 

 

В проучването взели участие 161  жени-близнаци на възраст от 25-47 години. Идеята която следвали учените била, че те имат еднакви от генетична гледна точка гърди. Всяка участничка попълва въпросник за начина си на живот (дали пие алкохол, пуши ли, брой на бременностите, занимания със спорт и т.н.). Освен това трябвало да отговорят дали полагат грижи за гърдите си, както и носят ли сутиен. След това, експерти оценявали снимки на гърдите на участничките. Те изследвали:

 

 

- цвят на кожата

 

- форма

 

- размери на ареолите.

 

Обективните критерии били необходими , за да се оцени по-точно състоянието на гърдите.

 

 

Чети и: Най-разпространените митове за секса

 

 

Тези които редовно хидратирали гърдите си са могли да се похвалят с по-добро състояние на гърдите. Причините за това се крият както в състоянието на кожата им, атака и в по-добрата форма, заради масажните движения при нанасянето на крема. Освен тях, жените с хормонално заместваща терапия имали по-млада и привлекателна гръд. Резултатите ясно показали, че редовната грижа съчетана с подходящи хормони, могат да доведат до предотвратяване на състаряването на гърдите.

 

 

Освен това, резултатите разбиват разпространеното становище, че кърменето загрозява бюста. При него се произвеждат хормони, които съхраняват гърдите по-млади.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка