Безопасният секс е здравословен

 

Правете го поне веднъж седмично

 

 

Редовният секс не само помага за сближаването на партньорите, но влияят благоприятно на здравето им. До този извод стигат учени, които изследват връзката между сексуалния живот и здравето. Шотландските специалисти смятат, че заниманието със секс не по-малко от веднъж седмично, помага за справянето със стреса.

 

 

Причината за това е, окситоцинът и ендорфините, произведени по време на секса, стимулират части от мозъка, отговарящи за удоволствието и които защитават от депресия. За да започне да се отделят хормоните на щастието, не е задължително да се изпита оргазъм, въпреки че в най-голямо количество, те се произвеждат именно при сексуалния пик.

 

 

Чети и: Сексът от разстояние вече e възможен!

 

 

Редовният секс подобрява съня, а ендорфините освобождават напрежението в ума и тялото, уверяват учените. При оргазма се произвежда пролактин (количеството му се увеличава по време на сън), а той  е отлично болкоуспокояващо средство. 50% от жените, които се оплакват от главоболие или мигрена, след занимания със секс изпитват облекчение на синдромите. Редовният секс освен това, защитава от простудни заболявания. Тези, които правят секс по- често, имат по-силна имунна система.

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка