Има ли любов от пръв поглед?

 

Или всичко е химия

 

 

Съвременната наука все още не можа да даде категоричен отговор на въпроса има ли любов от пръв поглед. Докато това се случи, можем да приемем, че съществува… така някои наши действия могат да намерят едно по-лесно извинение. Едва ли има човек, който да не е бил застигнат от стрелата на Амур, която само за секунди може да преобърне света му.

 

 

Колко продължава „първият поглед”? Можем да приемем, че неговото времетраене е до една пета от секундата. Този срок е достатъчен, за да се произведат химически вещества и хормони, които отговарят на сексуалното влечение. Това е времетоа на първия поглед.

 

 

 

 

Когато изпитваме любов, нашият мозъка е сиропиран с норадреналин и дофамин, веществата, които предизвикват немислима еуфория. По тази причина в такова състояние можем неуморно да се радваме на малки неща, и даже да преборим бурята навън, само за да се срещнем с любимия човек.

 

 

Може да ви се стори странно ако още не сте го чели, но влюбеният човек се възбужда много от потта на любимия човек. Това е свързано с имунната ни система. На подсъзнателно ниво ни привлича човек, чиито имунни гени  максимално не съвпадат с нашите. А катализатор на този процес на привличане се явяваименно ароматът потта.

 

 

Чети и: Проверете сексуалната си съвместимост

 

 

Женската изпотяване влияе на мъжа по различен начин, в зависимост от менструалния цикъл. В голям брой изследвания се потвърждава фактът,  че потта на дамата има максимален ефект по време на овулация. Май не случайно майката природа го е направила така – нали иска да продължим рода.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала

Още G-Точка