Секс туризмът процъфтява в Кения

 

Европейски пенсионерки са гладни за свежа африканска плът

 

 

Летният туристически сезон вече приключи и мнозина специалисти се захващат с анализирането на резултатите от него. Няма да се спрем на икономическите му измерения, по- интересни са ни данните за т.нар секс туризъм.

 

 

Изследване показва, че почти всяка пета жена в пенсионна възраст от страните „стари” членки на Европейския съюз е намерила време и средства за екскурзия до Кения. Заради климата, екзотиката, но най-вече заради секс туризма.

 

 

Младежите от африканската държава от много време се славят като добри „почитатели” на позастаряла европейска плът, която се оказва и достатъчно платежоспособна.

 

 

Притеснителен факт е, че зажаднелите за секс европейски пенсионерки, не се притесняват от рискове за здравето си, въпреки че 6.9% от местното население е заразено със СПИН.

 

Бабите отказват да ползват презервативи, защото това убивало екзотиката. По тази причина местните власти да търсят начини, за да се справят с проблема и да ограничат използването на кенийски младежи за сексуални услуги. В борбата с тази практика вече има и административни актове, които целят да намалят броя на секс туристките. В сила е забрана да се променят единични резервации в двойни, както и строга забрана за допускане на външни посетители в хотелските стаи.

 

 

 

 

Чети и: Бар за мастурбация работи в Токио

 

 

Друг притеснителен факт е, че кенийските плажове привличат и много педофили. Почти 15 хиляди девойки на възраст между 12 и 18 години правят секс срещу заплащане. По данни на УНИЦЕФ около 3 хиляди момчета и момичета в страната се прехранват с проституция.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка