Все повече жени пият преди секс

 

Алкохолът подтиска комплексите и дава повече увереност

 

 

Една чашка преди секс -  това май скоро ще се превърне в правило на жените. Все повече представителки на нежния пол прибягват до алкохола преди да правят секс. Обикновено това е чаша вино, но не са много редки и случаите на твърд алкохол.

 

 

Скорошно проучване на британски учени върху въпроса дава по-конкретни данни за това явление. Повечето момичета, преди да стигнат до близост с мъж предпочитат да пийнат по нещо, при това не какво да е, а алкохол. Основната причина е липсата на увереност в привлекателността на собственото им тяло. Това сочат данните на проучване, в което са участвали 3000 жени на възраст между 18 и 50 години. От тях 75% пият редовно преди секс.

 

 

Всяка четвърто от 10 момичета преди сексуалния контакт с нов партньор да се подкрепят с малко алкохол. Защо го правят?
Отговорите на анкетираните показват, че до това се стига, за да могат да се отпуснат, да забравят за комплексите си, пък и за да се увеличи желанието им за авантюра. 6% от момичетата признават, че никога не са правили секс трезви, а 14% посочват, че не са готови за инимен контакт ако не са пили.

 

 

Чети и: Размерът има значение

 

 

Според учените, тази бройка се дължи и на факта, че много момичета при първа среща сядат на по питие, като и двамата употребяват алкохол. Много често след това се стига и до секс. До чашката жените прибягват и заради желанието си да се чувстват красиви и желани. Друг е въпросът, че след секса за една нощ, момичетата не получават желание за среща от същия партньор, което пък засилва чувството на самота.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка