Колко често правим секс?

 

Любете се, когато имате желание

 

 

Дали го правим достатъчно, не трябва ли да се случва по-често и други такива въпроси могат да занимават всеки от нас. Ако слушаме приятели и познати можем да си помислим, че имаме проблем или нещо подобно. Съществува ли норма за честотата на сексуалните актове, не е ли всичко много индивидуално и според потребностите ни?

 

 

Много сексолози изказват виждането, че за мъжа е добре да прави секс поне 5 пъти в седмицата. Такава честота предпазва господата от рак на простата. Все пак е добре да държим сметка за следните нюанси: здравословно състояние, възраст и сексуален темперамент. Това важи и за жените. И при тях има определи особености, които се включват в т. нар. „полова конституция”. Хората, които живеят в по-топли страни са по-темпераментни от живеещите в северните. Южният климат влияе и на нивата на тестостерон в организма.

 

 

Най-наситен полов живот водят американците – 124 пъти годишно, гърците - 117, южноафриканците - 116, новозеландците - 115, следват французи и италианци.

 

 

Чети и: Някои малки тайни за оргазма

 

 

А ти, колко често го правиш? Толкова достатъчно ли е? Лесен е отговорът – прави секс, когато имаш желание за това. Ако не ти е до него, просто го остави за следващия път. Друг е въпросът, че заниманията със секс са полезни за здравето ни. Установено е, че редовните креватни занимания ни помагат да се справим със стреса, безсънието, а така се засилва имунната ни система и ни прави по-щастливи.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка