Научи се да решаваш конфликтите с любимия човек

 

Ако сме раздразнени можем да кажем неща, за които да съжаляваме след това

 

 

Старите хора са го казали: „Утрото е по-мъдро от вечерта”. Можем ли да приложим това и в отношенията ни с любимия човек? Кое е по-добре - да преспим след конфликта или да го изясним на момента?

 

Можем да се доверим на психолозите, които смятат, че първият вариант е най-добър. Защо?

 

 

1. Имате време да изпуснете пáрата

 

 

Когато сте ядосани, можете да наговорите неща, за които после много да съжалявате. А това няма как помогне за решението на възникналия конфликт. Когато се наспите, ще можете да постигнете спокойствие, да преосмислите фактите и да подредите мислите си. Когато се върнете към изясняването на конфликта след 8 часа, обсъждането на проблема ще мине много по-спокойно и резултатно.

 

 

2. Можете да си отдъхнете

 

 

След работен ден или още повече цяла тежка работна седмица е нормално да се чувствате като изцеден лимон. Тогава и най-малкият проблем може запали във вас фойерверк от раздразнение, агресия и други подобни негативи. И какъв по-добър изход за изтощения ни организъм? Наспете се! След съня ще се спокойни и склонни към компромиси.

 

 

3. Сутрин човек мисли по логично и рационално

 

 

Когато си крещите всеки се мъчи да надвика другия,  обикновено без да вниква в аргументите му.

 

 

Вероятността да решите конфликта си е направо минимална. Спрете, не крещете! Оставете разрешаването на спора за утрешния ден, когато няма да сте афектирани. Ще можете да погледнете малко и от друг ъгъл, а така и да имате по-правилна преценка на реалното състояние на проблемите. На бистър ум по-бързо, правилно и уместно ще разрешите възникналия спор.

 

 

Чети и: Без секс до сватбата

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка