Секс след раждането: кога да започнем?

 

Господа, въоръжете се с търпение

 

 

Сексът след раждането е доста деликатна материя. Не че преди родилния дом двойката може да се похвали с активен полов живот, но това е нормално. Мъже, нужно ви е търпение.

 

 

След като майката и бебето се приберат, следва един сложен процес на адаптация и възстановяване, който е възможно да отнеме доста време. До секс може да се стигне само след преглед при гинеколог, който да провери, дали процесът на възстановяване е преминал и вашата любима може отново да е пълноценна и в спалнята.

 

 

Кога можете отново да се любите?

 

 

Специалистите казват, че са необходими не по-малко от 6 - 8 седмици. Лекарят ще ви потвърди със сигурност кога влагалището и матката са готови за сексуален контакт.

 

 

 

 

Ето и няколко полезни съвета ако сте в ситуацията на щастливи родители на новородено:

 

 

- Оставете инициативата за сексуален акт на жената. Тя най-добре познава тялото си, а не бива да забравяме, че освен чисто физическо възстановяване  е необходимо да се върне и нормалният хормонален баланс на родилката.

 

 

- Възможни е да се наблюдава сухота или лека болка при първия път след голямата пауза. Препоръчваме ви, да използвате лубриканти и да не пренебрегвате по никакъв начина любовната игра и да възбудите достатъчно жената.

 

 

- В периода на лактация е възможно да се изостри чувствителността на гърди, като даже допирът до тях да носи неприятно усещане за нея. Трябва да сте готови и за това, че по време на контакта ви е възможно да се стигне до отделянето на кърма от тях.

 

 

- За да освободите напрежението в мускулите, преди секса ви препоръчваме един хубав масаж с ароматни масла.

 

 

- Не забравяйте, че след като организмът на жената е възстановен, няма пречка за забременяване. За това не пренебрегвайте контрацепията, заложете на традиционната, а не на хормоналната, която е забранена през този период.

 

 

Чети и: Научи се да решаваш конфликтите с любимия човек

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка