Инвитрото пречи на половия живот

 

Често се появяват болка и проблеми с оргазъма

 

 

Учени от Университета в Индиана в САЩ установиха, че екстракорпоралното опложадне влияе негативно на половия живот на партньорите. ”Удоволствието от сексуалния контакт остава на заден план, а в основна цел се превръща зачеването”, това посочва д-р Никол Смит от Центъра за сексуално здраве Блумингтън. „Двойките, които се подлагат на асистирани репродуктивни технологии се чувстват като участници в експеримент. Сексът става нещо нормативно, планирано и регламентирано, което създава напрежение”, казва още Смит.

 

 

 

За да се оцени как инвитрото влияе на  сексуалния опит на жената, участниците в изследването трябвало да попълнят анкета. Пациентките на екстракорпоралното опложадне, посочили, че тяхното сексуално желание се е понижило. Те се сблъскали и с трудности при постигането на оргазъм. Освен това се появила влагалищна болка и сухота.

 

 

 

 

Чети и: Сексът с бившия е често явление

 

 

В изследването взели участие 270 жени. Освен това било проведено проучване със 127 мъже и жени, които се подложили на инвитро процедура. Освен вече посочените оплаквания, впечатление прави и увеличаването на случаите на мастурбация и оплаквания от страничните ефекти на приеманите при процедурата хормонални препарати.

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка