Сексът радва, но и убива

 

50 000 на година умират заради него

 

 

Световната здравна организация оповести стряскащи данни – средно около 50 000 души намират смъртта си по причини свързани със секса.

 

 

Най-често срещаната причина са полово предаваните болести, но не трябва да се пренебрегват и смъртните случаи, които спокойно могат да се подведат в категория „нещастен случай”. Прекомерно развихрената сексуална фантазия, съчетана с недобро здравословно състояние или неблагоприятно стечение на обстоятелствата  отвежда от този свят немалък процент души. Тук е добре посочим и затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания, но и прекалената страст.

 

 

Силният пол е по-слаб, когато става дума за смъртност по време на секс. Процентното съотношение е следното: 90% от регистрираните фатални изходи са с мъже, а при жените този процент е само 10. Тези данни можем да си обясним най-вече с по-активното поведение на мъжете по време на креватните занимания.

 

 

Чети и: Как да достигнеш незабравим оргазъм?

 

 

Едно притеснително припомняне – може би си спомняте предишно изследване, което установи, че по-голяма е вероятността мъжът да издъхне при любовницата си, отколкото при съпругата.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка