Сексът на работното място – мисия възможна?

Снимка; dn ua

 

Случва се сексът просто да се случва…

 


Между приятели, на работното място, даже между роднини. Това последното ни се струва твърде страшно, за да се занимаваме с него, пък и все пак май все още е рядкост и сюжет за сапунена опера.

 


За разлика от него, този в офиса е явление, с което се е сблъсквал всеки, ходил някога на работа. Ако не се е стигало до секс, то поне е имало  флирт или поне така предполагаме.

 


Да преспиш с колега може да е много хубаво изживяване, но може да се превърне и в най – големия ви кошмар. Въпрос на късмет или стечение на нещастни обстоятелства. Ще ви бъдем от полза ако ви дадем някой съвет за опасностите и недостатъците, които може да крие заиграването в офиса.

 

 

Корпоративна политика. Има много компании, които категорично забраняват интимности между служителите си. Ако работите в такава, знайте, че разберат ли за съгрешенията ви ще се простите с работата си. Струва ли си рискът?

 

 

Снимка: dn ua

 


Ако няма забрана, добре е да си уточните правилата. Дали ще се разкриете пред останалите в офиса или всичко ще е тайна? Така или иначе, много е вероятно да ви „надушат”. Така ще тръгнат и клюките. Ако връзката ви не е тайна, няма да има хляб за интриги.
 

 

Дано не сте в служебна зависимост с обекта на вашата страст. Ако обаче сте подчинени на колегата и нещата не се получат, рискувате да загубите работата си, защото не можете да сте безгрешни, а тръгне ли разчистване на сметки, едва ли точно вие ще спечелите. Ще се радваме ако сте стигнали до уговорката, че ако не се получи можете да си останете „просто приятели”.

 

 

Кодекс на обръщенията. В името на доброто офис общуване е добре новият ви статус да не се отразява на езика ви с колегата. Не я наричайте „коте”, като е добре и тя да не се обръща към вас със „слонче” пред другите на работното място.

 

 

Секс и работоспособност. Ако с някой от офиса сте  повече от близки, направете така, че това да не влияе на вашата работоспособност. При условията на криза, има още много хора, който чакат за вашата позиция. Не давайте повод на шефа да се замисли дали не е време да се обърне към HR отдела за съдействие или направо да подготвят подбора на вашия заместник.

 

 

С това, което прочетохте, не искаме да звучим поучително, просто да ви накараме да се замислите за някои неща, защото през розовите ви очила едва ли виждате облаците които могат да надвиснат над влюбената ви глава.

 

 

Още G-Точка