Сексът като лекарство

 

Редовният полов живот е полезен

 

 

Свикнали сме да възприемаме секса като източник на удоволствие или пък средство за продължаване на рода. Малцина гледат на този вид занимание като начин за подобряване на здравословното състояние. Безопасният секс се оказва много полезен за здравето на човек.

 

 

Можем да започнем от серотонина. При секс, неговите нива в организма се повишават, а колкото повече от този хормон има в нашия организъм, толкова по-добре се чувстваме. Освен това климаксът настъпва по-късно, а бръчките на лицето се изглаждат.

 

 

Мамолозите установяват, че редовният секс води до понижаване на вероятността от заболяване от мастопатия. Затова специалистите съветват нераждалите пациентки да забременеят. Сексът помага и при състояния свързани със задържане в таза.

 

 

Ако често ви боли глава може да откажете секс заради неразположението, а това е грешка. Няма по-добро  лекарство в този случай от добрия секс, а тези които го практикуват редовно не се застрашени от апатия и психически заболявания.

 

 

Сексът подобрява имунната система на човек, благодарение на серотонина, редовният секс понижава и вероятността от инфаркт или инсулт. Чрез него се тренират сърдечните мускули, а така се подобрява кръвообръщението.

 

 

 

Чети и: Сексът по график е хитът на сезона

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка