Жените сънуват по-цветно и еротично

 

Мъжките сънища са по-скучни

 

 

Добре дошли в страната на сънищата! Предлагаме ви една кратка разходка в това, което вижда жената, когато сънува.

 

 

С изненада откриваме, че дамите имат много по-диви, цветни и даже мръснишки сънища в сравнение с мъжете. Заради скучното изживяване, господата даже обикновено не си го спомнят на сутринта.

 

 

Тази нощ тя ще тича, за да хване автобуса, който трябваше да я откара на плажа където е лято, нищо че сега е зима, или ще майстори страхотен кекс със специален крем, а може и да се топи от удоволствие в ръцете на горещ испанец. Това са само бегли щрихи на сюжетите за сън на една дама. Тя сънува цветно, наситено дори необуздано. И това е правило, а не изключение.

 

 

Женските сънища на наситени с много по-ярки цветове и събития в сравнение с мъжките”, казва проф. Кели Балкли съавтор на книгата „Сънища в класната стая”. „Жените по-често сънуват кошмари, по-често се сблъскват с емоционални и сюрреалистични сънища. Като цяло жените имат повече проблеми в съня, отколкото мъжете”, добавя Балкли.

 

 

 

 

Британски учени смятат, че причината за това са хормоните. Женските хормонални цикли могат да въздействат на сънищата. Така точно преди менструяция, много от дамите се сблъскват с кошмарни или пък много емоционални сънища.

 

 

По-добрите еротични сънища на жената, пък се причиняват от промяната в телесната ѝ температура, отново във връзка с месечния цикъл. След овулация тя се повишава, след което пада рязко.

 

 

Няма да се изненадате ако ви споделим, че бременността също влияе на женските сънища. Докато тя трае, нивата на хормоните са много по-високи от обикновеното, така през нощта бременната много по-често изпитва REM сън, когато могат да се видят и усетят най-ярките, наситени и богати съновидения. В по-късните етапи на бременността, за разлика от началните нежните създания преживяват по-запомнящи се сънища, като през този период, жената се буди много по-често.

 

 

Чети и: Сексът като лекарство

 

 

С това, нашето кратко пътешествие в света на сънищата приключи. За господата може да остане утешението, че дори да не могат да се похвалят с толкова горещи еротични сънища като женските, емоцията им може да бъде компенсирана от някое порно клипче.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка