Виаграта бори и мазнините

 

Лекарството помага за борба и с хроничните заболявания

 


Оказва се, че лекарството Виарга им и друга положителна страна, освен борбата с еректилната дисфункция. Това съобщава Daily Mail. Медикаментът преработва бялата мастна тъкан, спомага за горенето на калории и така пречи на тяхното натрупване в като телесна маса.

 

 

Освен това силденафил, който e активната съставка на Виагра намалява риска и от други усложнения, не само свързани със затлъстяването, а и в борбата със сърдечно-съдови заболявания. „Силденфил не само понижава до минимум проблемите с ерекцията, но помага да се борим и с наднорменото тегло”, посочва д-р Александър Пфайфер от Университета в Бон.

 

 

Екипът на лекаря е провел изследване върху мишки в продължение на осем дни. Целта била да се усатнови влиянието на силденафила върху мастните клетки. Оказало се, че препаратът увеличил преобразуването на мастната тъкан. Освен това се образуват хормони, които да препятстват възпалителни процеси и така намалява риска от хронични заболявания, сърдечни проблеми и диабет.

 

 

На базата на това изследване, учените ще се насочат към създаването на препарат, който да спомогне борбата със затлъстяването, разработени на основата на силденафил.

 

 

Чети и: Какво не харесват жените в секса?

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка