Сексуалният живот на младежите започва орално

 

Това сочи изследване на американски учени

 

 

Няколко години преди да съберат смелост за класически секс с проникване, младежите опитват един друг плод на сексуална наслада - оралния секс. Началната възраст за първото фелацио е 15 години, това сочи изследване на Centers for Disease Control and Prevention в САЩ. 49% процента от младежите между 15 и 19 години си признават, че правят орален секс. Този вид интимна ласка се радва на голяма популярност, най-вече заради разбирането, че крие по-малко опасности за здравето, както и от забременяване.

 

 

Младите смятат, че да правиш орална любов не изисква кой знае какви умения. От друга страна, те много добре осъзнават, че това е един от начините да доведеш до оргазъм партньора си, както и сам да стигнеш достигнат до това състояние. До преди години голям брой от младите хора са робували на схващането, че до колуминацията може да се постигне само чрез пенетрация.

 

 

Подрастващите използват оралния секс за натрупване на полезен опит, преди да се стигне до коитус.

 

 

Срещу схващането на тийнейджърите, че оралният секс не е опасен за здравето, учените настояват да не се пренебрегва превенцията, защото чрез този вид ласки не може да се забременее, но може да се стигне до заразяване с някоя от полово предаваните болести, сред които най-често срещаните са хламидии, генитален херпес , гонорея или сифилис.

 

 

Чети и: Виаграта бори и мазнините

 

 

Пак в същото изследване, освен опиталите една или друга ласка, немалък брой младежи споделят, че нямат абсолютно никакъв сексуален опит (28% от момичетата и 29% от момчетата между 15 и 24 години). Така заедно с тенденцията за немалкия брой „алфа мъжкари” и „алфа женски” един сериозен процент младежи се чувстват несигурни, за да се ращат да опитат някаква близост от сексуално естество.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка