Мъжете отказват секс по-често от жените

 

Социологическo изследване разбива наложения стереотип

 

 

Звучи изненадващо, но се оказва истина – тези, които отказват по-често секс, не се жените, а мъжете! 62% от господата намират повод да кажат „Не” на креватните занимания, срещу 42% от представителите на нежния пол.

 

 

Традиционно сме свикнали да приемаме, че жените по-често намират причини, за да откажат секс на половинката си. Главоболието, умората и неразположението са сред най-често срещаните причини, за да отклонят поканата за порция интимност. Тази картинка вече ще остане в миналото. Научно изследване показва, сериозна промяна в настроението на двойките. Днес, по-често отказът идва от господата. Отговорът е „Не днес, мила”, след което мачото предпочита сладките сънища, пред сексуалните занимания.

 

 

Британска онлайн аптека, прави проучване за собствени цели, но резултатите се оказват силно изненадващи. 64% от мъжете участващи в анкетата, отговарят, че отказват секс на партньора си. Причината, която посочват са стресът на работа, умората, пониженият жизнен тонус. За да е картинката по-пълна, ще добавим, че се забелязва повишено търсене на медикаменти, които водят до повишаване на либидото.

 

 

Нека посочим най-често срещаните причини за отказ:

 

 

- Най-много от господата залагат на традиционното основание – умората. Такъв довод изтъкват 45% от всички.

 

- Стресът на работното място – типичното заболяване на съвременното общество е повод за въздържание за 39% от анкетираните.

 

- На трето място по популярност е класиката „Боли ме глава”, така отхвърлят поканата за секс 33%.

 

 

- Преяждането на вечеря успява да оправдае 25 % от господата.

 

- На последно място е телевизията. „Нещо интересно” по малкия екран пречи на 19% от господата да се радват на секса.

 

 

„Както може да се види в преобладаващия брой случай, господата не са достатъчно откровени с половинките си”, коментира Томас О’Конъл, представител на онлайн аптеката провела проучването. „На първо място не е умората и или стресът в офиса, а комплексите и проблемите с възбудата, за това препоръчваме на господата да не се срамуват и да се обръщат към лека ако имат проблем”, допълва още О’Конъл.

 

 

Чети и: Какво не трябва да правим по време на секс?

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка