Жените с тясна талия са най-добри в леглото

 

Шотландски учени откриха интересната зависимост

 

 

Дамите, които могат да се похвалят с елегантна и тънка талия са най-секси сред представителките на нежния пол. С тях мъжете правят по-лесен (не коства големи физически усилия) и по-приятен секс, коментират учени от Университета в Западна Шотландия. По тях мнение, именно с такава партньорка мъжете постигат максимално удоволствие.

 

 

Според изследователите, широката талия на жената може да причини на партньора еректилна дисфункция. До тези изводи сексолозите стигат на базата на изследване, в което взели участие 700 мъже на възраст между 35 и 65 години. Тяхната сексуална задоволеност е била оценена със специална анкета, в която е трябвало да посочат броя на сексуалните актове на седмична база, както и нивата задоволеност от акта. Освен лични характеристики, анкетираните е трябвало да попълнят и мерките на партньорката си. Така било установено, че най-голямо удоволствие от секса изпитва мъжете, които спят с по-млада партньорка, която има тънка талия.

 

 

 

 

Отговорът на този феномен учените обясняват с еволюцията на човека. Мъжът е програмиран исторически да възприема жената с излишни килограми, като потенциално опасна за поколението, и в недобро здраве. Обратно – стройната фигура, говори за добър здравен статус и способност за грижа за децата.

 

 

Чети и: Да направим секса още по-добър

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка