Сантиметрите влияят на привличането

 

Разликата във височините е важна за връзката

 

 

От древни време знаем, че мъжете си падат по жени с по-нисък ръст, а дамите харесват по-високи господа. Можем да посочим и конкретни стойности, благодарение на учени от Университета Groningen. Те твърдят, че жените харесват мъже, които са с 20 см по-високи от тях. Мъжете пък, ще бъдат привлечени от дама, която е с 8 см по-ниска.

 

 

Учените стигат до това заключение, след  допитване до 700 души от двата пола. Мнозинството от тях били категорични, че в една връзка мъжът трябва да е по-висок от жената. Нежните създания се нуждаят от мъж с по-голям ръст, за да се чувстват по-сигурни и защитени.

 

 

Психолозите от университета твърдят, че и двата пола си представят и харесват връзка, в която мъжът е по-висок от жената, без разликата в сантиметрите да е много голяма. Учените се поинтересували и колко от анкетираните са доволни от ръста си. Така за мъжете като идеален се оказал 190 см, а за жените 174 см. Едно подобно изследване неотдавана ни даде информация, че при 4% от връзките  жената е по-висока от мъжа, а в 3.5% от случаите двамата са с еднакъв ръст. При последната хипотеза било установено, че повечето от тях често си правят често еротични масажи.

 

 

Чети и: Вталените жени са по-привлекателни

 

 

Предпочитанията в ръста учените обясняват със законите на биологията. Според нея, колкото по-висок е мъжът, толкова по-голяма власт ще може да упражнява над останалите. Това пък се свързва и с по-добри репродуктивни способности. По думите на специалистите, господата подсъзнателно търсят по-ниска жена. Тя пък иска той да е с поне няколко сантиметра над нея. Отново на подсъзнателно ниво, заради по-високия му ръст, жената очаква, че мъжът ще я дари с по-многобройно и здраво потомство.

 

 

След като знаете вкуса си и височината, регистрирайте се в нашата социална платформа и пробвайте как действа това правило. Намерете нови приятели или някоя интересна авантюра още сега!

 

 

Чети и: Жените харесват мъже в лилаво

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка