Мислите за секс са полезни

 

Палавото въображение ни прави щастливи

 

 

Ако ви се случва да ви тормозят еротични помисли, не се притеснявайте - не само е човешко, но и полезно, така твърдят учените. Причината е в хормоните. Когато мислим за секс, те постъпват в кръвта, а това води до по-добро настроение, прилив на сила и енергия в човешкото тяло, което пък подобрява тонуса ни. Ставаме по-добри и издържливи.

 

 

Корейски изследователи провели проучване сред 2 хиляди души – мъже и жени. На участниците били показани снимки „за възрастни”. След това е трябвало да правят лицеви опори. Физическото занятие било изпълнено, както от тези, които гледали фотографиите, така и от тези, на които не са били предоставени такива.

 

 

Чети и: Еротични мисли в овулация

 

 

Групата на виделите горещите снимки показала с 20% по-добър резултат от другата група. Въпросните картинки били демонстрирани и на мъжете, и на жените, което потвърдило, че еротичните мисли, влияят еднакво и на двата пола.

 

 

 

 

Освен това, 450 жени между 23 и 33 години е трябвало да посочат и коя спиртна напитка ги възбужда най-много. Отговорът победител бил конякът. Още нещо любопитно от споменатото проучване – оказало се, че мъжете мислят за секс по-често от дамите средно около 19 пъти на ден.

 

 

Учените съветват да не се лишаваме от мисли за секс, когато имаме възможност за това. Колкото повече хормон на щастието произвеждаме, толкова по-успешно ще се борим със стреса.

 

 

Чети и: Сантиметрите влияят на привличането

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка