Безразборният секс е в човешката природа

 

Моногамни сме само социално, смята д-р Christopher Ryan

 

 

На конференцията ТED2013 американският философ и психолог д-р Christopher Ryan, автор на нашумялата книга „Sex at Dawn” отново защити концепцията си за човешката сексуалност:

 

 

"Човек не е произлязъл от маймуните! Ние сме маймуни”, заявява ученият. Според него сме тясно свързани с шимпанзетата и бонобо, не само генетически, но и сексуално. Точно тези маймуни са известни с безразборния си секс, а даже и с хомосексуализма си.

 

 

На всяко родено маймунче от този вид се падат около хиляда сексуални контакта само за удоволствие. Според д-р Ryan, тази статистика важи и за човека. При другите примати нещата не стоят така. При горилата, например,  съотношението е 12 към 1.

 

 

Това обяснява една от причините, за външните и сравнително големи тестиси на мъжете, шимпанзетата и бонобо. Ученият сравнява тази част от мъжкото тяло с хладилника пълен с бира – „винаги сме готови за купон с голям брой гости”. Казано по друг начин – външните тестиси дават възможността за чести и спонтанни еякулации. Оттук и извода, който прави Christopher Ryan- нашата сексуалност е предназначена за решаване преди всичко на социални проблеми и едва след това за продължаването на рода.

 

 

 

 

Древните двойки са сключили негласен договор – мъжете осигуряват прехрана и защита срещу което получават секс от жените.

 

 

Общи ли са били сексуалните партньори? Ученият отговаря положително. Общността на партньорите се разпада след Неолита, когато се появява собствеността, а с нея и по- сложните отношения. Биологически, обаче не сме се променили. Сами решаваме да сме вегетарианци и така да имаме проблеми с бекона, образно описва случая д-р Ryan. Това че живеем в моногамно организирано общество, не значи, че единобрачието отговаря на сексуалната ни природа. Да искаме всички, подред е напълно нормално, според теорията на учения.

 

 

Д-р Christopher Ryan смята и още нещо: „Крайно време е да спрем да смятаме, че мъжете са от Марс, а жените от Венера! Всички сме от Африка!”

 

 

Независимо дали сме съгласни с теорията на учения, не можем да отречем, че звучи логична. Ако ви мъчи сексуален глад или искате нещо ново, най-горещо ви препоръчваме да се регистрирате в нашата платформа за запознанства. Очакват ви приятни мигове, видео чат и още нещо…

 

 

Чети и: В Боливуд ще снимат "Кама Сутра" на 4D

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка