Киселото мляко увеличава сексапила

 

Така стоят нещата при опитните мишки

 Учени, изучаващи ефекта на киселото мляко върху затлъстяването, установили че то не само помага за отслабването, но придава на опитните мишки и по-голям сексапил, пише. "Дейли мейл".

 


В интерес на истината, това не е първото изследване, което доказва вталяващия ефект на млякото. Такива резултати е имало от други експерименти. Заслугата на Ерик Алм и Сюзан Ердман от Масачузетския технологичен институт е откритието, че неговата консумация увеличава сексапила.

 


Как протекъл експериментът

 


Опитните мишки били разделени на три групи. Първата се хранела с обичайната храна. На другата група освен нея била давана и порция пробиотично кисело мляко. Третата се хранела със сандвичи и чипс.

 


Една от първите видими промени, която настъпила сред животните от групата, получаваща мляко, била козината. Тя станала много по-  гъста и лъскава. Женските мишки отслабнали, а мъжките започнали да се движат много по- самоуверено.

 

На какво се дължала промяната?

 


Учените открили, че на мъжкарите тестисите им са станали с 5% по-големи, отколкото на мишоците, които не приемали кисело мляко.  А в сравнение с плъхове хранени с еквивалента на чипс и сандвичи тестисите им били с 15 % по- големи.

 

Може би въпросът не е само в размера, но мишките, хранени с кисело мляко, намирали по-лесно  партньорки и се сдобивали с по-многобройно поколение.

 


При женските – козината им станала по- лъскава, а формата на тялото им по- стройна. Родилките сред тях били и по- добри майки.
Каква е причината за всички тези положителни промени?

 


Според учените, това се дължи на пробиотиците съдържащи се в киселото мляко. За това ни съветват за добро здраве, форма и повече сесксапил да консумираме повече кисело мляко. Можем да ги послушаме.

 

 

 

Още G-Точка