Сексът ни прави по-умни

 

Оргазмите увеличават броя на мозъчните клетки

 

 

Редовните занимания със секс, освен че подобряват настроението, водят и до повишаване умствените способности на хората. Този извод направиха учени от университета в Павия, след проведено изследване.

 

 

Участниците в експеримента били разделени на три групи: в първата били включени влюбените - тези, които наскоро са започнали връзка; във втората влезли обвързаните от дълго време и накрая - самотните хора.

 

 

Мозъчната дейност на доброволците била наблюдавана с томограф. Освен това, били следени и измененията, настъпващи в организма, чрез кръвни изследвания. Според постигнатите резултати най-добре се представили участниците от първата група – те били най-находчиви, съобразителни и с най-добра памет. И още нещо любопитно – учените открили, че при тази група започнали да се увеличават клетките, които отговарят за паметта. По време на оргазъм, организмът им употребявал повече кислород от обичайното. Това от своя страна също повлияло добре процеса на мислене.

 

 

Чети и: Как да укрепим връзката?

 

 

При доброволците с продължителна връзка се наблюдавало понижение на умствените способности. По време на секс и при тях е отбелязано засилване на мисловния процес.”При сканиране на мозъка се установява, че по време на оргазъм той е много по-активен и консумира много повече кислород. Увеличената активност на невроните засилва кръвния поток в мозъка, който така се снабдява с много повече хранителни вещества, а те от своя страна благоприятстват развитието на мозъчните клетки” обяснява явлението д-р Бари Комисарук.

 

 

След като ви запознахме с това изследване, спокойно можем да ви посъветваме: Правете секс, не само за удоволствие, но и за да сте по-умни!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка