Развенчаване на някои сексуални митове

 

Д-р Ворник коментира най-честите заблуди

 

 

Tолкова много се пише и говори за секса, че няма да е пресилено ако кажем, че това е най-обсъжданата тема в интернет. И така, статия след статия, коментар след коментар се раждат малки и по-големи митове и легенди. В опит да разбие някои заблуди, киевският сексопатолог д-р Борис Ворник коментира някои от най-разпространените митове, с надеждата хората да не робуват на погрешни схващания.

 

 

1. С годините жените имат по-малка нужда от секс. Това е строго индивидуално, смята медикът.  С времето, при едни дами потребността от интимни занимания намалява, а при други, точно обратно – води до сексуален глад. Твърде много фактори влияят върху този процесм за това често климаксът не трябва да е повод за прекратяване на сексуалните занимания. След като отпадне опасността от нежелана бременност, много дами стават по- освободени и жадни за секс. Често хормоналните промени в този период спомагат за по-лесното получаване на удовослтвие.

 

 

2. Кондомът намалява чувствителността на пениса. Проблемите при използването на презерватив при мъжете са по-скоро на психологическа основа. Повечето господа предпочитат да го правят без него. Много изследвания показват, че понижената чувствителност е в твърде ниски стойности, за да оказва съществено влияние върху сексуалния акт.

 

 

3. Мъжете искат секс два пъти повече от жените. Според д-р Ворник, това твърдение не е съвсем точно, още повече в такова съотношение. Това винаги зависи от конкретната двойка. Безспорно е, че мъжете говорят по-свободно за секс от жените, но пък дамите, които се радват на добър сексуален живот, носещ им удоволствие искат секс, колкото и мъжете.

 

 

 

 

4. Парфюмът с феромони привлича противоположния пол. Според сексолога, по правило тези вещества помагат, но има едно голямо "Но". Първо, другият трябва да успее ги надуши. След това, понеже влиянието им е субективно, трябва да се използват точно тези феромони, които въздействат на партньора. В противен случай, ефектът ще е точно обратният.

 

 

Чети и: Вместо крем за лице…

 

 

5. Стоновете по време на секс правят жената по-привлекателна. Естествено, всеки мъж се радва, когато си мисли, че толкова възбужда партньорката си, че тя не може да сдържа стоновете си от удоволствие. Но е добре да се знае, че има  и господа, на които крясъците могат да повлияят отблъскващо. Внимавайте с децибелите, да не вземат съседите да помислят, че в спалнята ви се извършва тежко престъпление.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка