7 причини за женските лъжи

 

Някои от най-често срещаните мотиви да не ни кажат истината

 

 

Всяка лъжа си има причина, разбира се, ако не говорим за "хроничната лъжкиня". Това е един особен случай, на който ще се спрем някой път специално. Ето някои от най-често срещаните мотиви за женските лъжи:

 

 

1.Тя лъже, за да ти повлияе. Жената използва неистината, за да те манипулира, по този начин иска да моделира мислите и чувствата ти по точно определен начин. А може да лъже просто и за да мине на нейната.

 

 

2. Лъже, за да те тества. Може да поокраси историята за миналите си връзки, за да види как ще реагираш. Така ще знае какво може да ти каже и какво не в бъдеще. По тази логика е възможно да те излъже, че ще вечеря с бившия си, само за да провери дали ревнуваш. Ако реагираш по начина по който е очаквала, повече може и никога да не ти сподели такива неща.

 

 

3. Жената може да лъже, за да скрие миналото си. Причини за това колкото си искаш – може да се срамува от определен факт,  или пък се страхува, че може да я съдиш… Така или иначе, тя изкривява истината, за да се представи пред теб с друго „CV”.

 

 

4. Тя лъже, за да не се притесняваш. Има някакъв проблем, с който смята, че ще се справи сама и за да не те товари излишно решава просто да излъже. Тя е убедена, че може да направи правилните решения, без да те безпокои напразно.

 

 

5. За да се предпази. Лъжите ѝ може да са форма за самозащита. Вероятно е да смята, че не те познава до степен, за да ти се довери на 100%. Мисли, че може да използваш това срещу нея. А тя никак не желае да се чувства ранима когато е с теб. Може би още не е усетила момента за сваляне на гарда.

 

 

6. Лъже, за да се представи в по-добър образ или светлина. Така може да преувеличи своите качества, постижения или благодетели. По този начин може да стимулира самочувствието си, а може да го прави и защото не е сигурна в себе си.

 

 

7. Лъже те, за да те предпази. Обича те и не иска да те наранява. Например, имаш неприятен дъх, но тя няма да си го признае, защото знае, че от това може да те заболи.

 

 

Повечето жени се чувстват виновни, когато не казват истината. Трябва да си даваме сметка, че в една връзка може да се наложи използването на лъжа, за да може тя да бъде предпазена и съхранена. Така жената може да скрие своите забежки, за да на нарани любимия си - избира благородната лъжа пред излишната болка.

 

 

Чети и: Мъж без пенис преспал с над 100 жени

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка