Как бракът влияе на килограмите?

 

Двата пола реагират по различен начин на брачния хомот

 

 

Бракът като социален феномен влияе върху фигурата на съпрузите и това не може да ни изненада. Повечето от нас имат наблюдения как семейният съюз променя физиката на бракуваните ни роднини или приятели. Като следствие от него в повечето случаи забелязваме качване на излишни килограми.

 

 

Изследване проведено във Великобритания, в което са взели участие 10 000 респонденти, показва, че мъжете се сдобиват с излишни килца след развода, а при жените е точно обратно - напълняват когато сключат брака.

 

 

Авторите на изследването правят уточнението, че промени в телесната маса обикновено не се наблюдава при хора до 30-годишна възраст.  Едва след това може да се наблюдава вече установената тенденция. Тогава бракът или неговия край са способни шокират човешкия организъм и да пообъркат метаболизма му.

 

 

Чети и: Няколко съвета за добра целувка

 

 

Учените се затрудняват да дадат категоричен отговор, защо мъжете и жените реагират по различен начин на семейната обвързаност. Можем да си помислим, че дамите след като се омъжат започват да насочват цялата си грижа към любимия си човек и забравят за себе си. След развода пък, мъжът изпада в шок, понеже вече няма кой да се грижи за него. Да не говорим, че много често има случаи, при които едно момче от грижите на мама, преминава направо под крилото на половинката.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка