Откриха причините за съпружеската изневяра

 

Американски учени разгадаха тайната на измяната

 

 

Интересно ли ви е какво може да е научното обяснение на причините, поради които някой от съпрузите решава да направи крача в страни? Нека ви запознаем с изводите от последното мащабно изследване по този въпрос.

 

 

С изучаването на проблема се захванаха американски учени които изследвали 506 мъже и 412 жени, които се намират в моногамна връзка от 3 месеца до 43 години. Целта на специалистите била да се установи, какви са били причините за съпружеската изневяра.

 

 

Проблеми във връзката възникват след около 2 години от нейното начало. Тогава при липса на сексуално удовлетворение при жената, тя започва да се съмнява в съвместимостта си с партньора. В такова положение, решава да започне да се оглежда за някой подходящ за връзка. Няма да изневери просто за секса, а само в случай, че в новия вижда възможност за обързване.

 

 

 

 

Ако жената е материално зависима от половинката си, тя започва да се чувства като негова любовница, което вече не я устройва. Ако може да реши сама финансирането си, вече няма какво да я спре. Една жена не би изневерила ако подозира, че ще изпадне в положение на беззащитност.

 

 

Мъжете обикновено гледат на измяната като на приключение, допинг или просто развлечение. Когато не е доволен от партньорката си или нещо му липсва в секса, той ще си намери момиче, което може да му даде необходимата наслада или изживявания. Оказва се, че по-лесно изневеряват мъжете, които не са уверени във възможностите си, сякаш за да начешат егото си. Притесненията за импотентност подтикват 6% от мъжете към забежка.

 

 

Причина може да се окаже и финансово затруднение, което той изпитва в конкретния момент. Такава ситуация се явява критична за него. Тогава той подсъзнателно ще се стреми към възпроизводство.

 

 

Чети и: Секс със завързани очи

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка