Важното в секса е редовността му

 

Регулярните креватни занимания са здравословни

 

 

Ако нямате партньор е нормално да не правите редовен секс. В противен случай, при положение, че  се намирате в добра форма ви препоръчваме да се любите редовно. Така ще свалите нивата на стрес в организма си, ще се радвате на здрава връзка и добро здраве:

 

 

"Ползата от редовния секс е не само в увеличаването на интимната близост между партньорите. Също така, носи полза и за здравето ти” - в това ни уверява Хилда Хатерсън професор по акушерство и гинекология в Университета Колумбия.

 

 

С влиянието на сексуалните занимания върху състоянието на връзката или здравето на партньорите редовно се занимават различни учени. Така изследване проведено от учени в университета в Западна Шотландия, показало, че тези които правели секс поне веднъж седмично се справят по-добре със стресови ситуации. Учените установили, че същите тези хора били и по-уверени в публичните си изяви.

 

 

Причините за тези резултати се крият в хормоните, които се отделят по време на секс. Ендорфинът и окситоцинът образувани по време на акта се оказват достатъчни, за да се тушират стресът и прекаленото вълнение,  посочва Лора Берман, ръководител на изследването.

 

 

Чети и: Домакинската работа сплотява връзката

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка