Сестрите-проститутки Fokkens се пенсионираха

 

Близначките ще се радват на заслужена почивка след обслужени над 350 хиляди клиенти

 

 

Може и да не сте чували нищо за холандските сестри-близначки Louise и Martine Fokkens, за това днес ви срещаме с тях.

 

 

На 70-годишна възраст те решават, че е крайно време да се пенсионират. Двете са едни най-известните "труженички" в Амстердам, като славата им идва вече в залеза на силите им благодарение биографичната книга "Meet the Fokkens". Те разказват за живота си, както и за професията, която упражняват.

 

 

 

 

Близначки проституират от 50 години, като за това време, според техните сметки, са обслужили над 350 хиляди клиенти. Сестрите се оттеглят в пенсия, защото вече нямат толкова клиенти, като едно време, пък и здравословните проблеми си казват думата. Louise, която е майка на четири деца, се оплаква, че артритът и причинява болка в някои от позите. На свой ред Martine, която има три деца споделя, че "навикът е най-тежката болест причинена от работата", която са хванали.

 

 

Горчивата истина показва, че само един клиент (също на възраст) продължава да търси услугите им. Това допринася да вземат решението да се приберат и да си почват, радвайки се на старостта. Двете се неразделни цял живот и се надяват никоя да не предаде другата след песионирането им.

 

 

 

 

Преживяното от сестрите Fokkens оживява в документален филм, посветен на тях. Заглавието на лентата е "Meet the Fokkens", както се казва и биографичната им книга видяла бял свят преди години.

 

 

 

 

Публичните домове са узаконени в някои части на Холандия през 2000-та година, но това не променя съществено положението на хиляди жени, упражняващи най-древната професия в света. Според близначките, законите помагат най-много на клиентите и сводниците, но не и на самите проституиращи.

 

 

Ако сме запалили интереса ви към Louise и Martine Fokkens, можете да погледнете трейлъра към техния филм в линка долу:

 

 


 

 

Чети и: Вече продават беконови кондоми

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка