За любовта и SMS-те

 

Какво да пишем и какво не, за да не объркаме нещата

 

 

Кратките текстови съобщения са неизменна част от съвременния начин на комуникация между хората. Много често се питаме дали е уместно да пратим SMS, да ползваме ли емотикони, или пък се притесняваме постъпката ни да не се изтълкува като признак на слабост.

 

 

Има няколко съвета, които можем да ви дадем, за да помогнем да не си създавате усложнения сами и да направите общуването много по-лесно.

 

 

След първа срещата, когато имате усещането, че всичко е минало страхотно и искате да се видите отново, започва голямото чудене, кога, дали и какъв SMS е най-уместен. Много често в такава ситуация идва голямото "надцакване" – чакаме да видим кой ще пише първи. Колкото и хубаво да е минала срещата, не бързайте с текстовото съобщение, но най-добре до 24 часа след нея да отбележите приятната емоция, която е останала у вас. Най-добрият момент, за да го направите е сутринта. Така ще можете да създадете предпоставка за приятен флирт през деня.

 

 

Никога не заменяйте живия контакт с писане. Когато не можете да разговаряте е по-добре да обясните с няколко думи, че не удобен моментът и да върнете обаждане веднага щом се освободите. Това показва добро възпитание и отношение към човека от другата страна на линията.

 

 

Ако сте в ресторант и имате среща, не дръжте телефона на масата, за да можете да го проверявате често. Така в очите на другия ще изглежда, че сякаш имате нещо по-важно от разговора с човека срещу вас.

 

 

Ако искате просто да напомните за себе си, можете да напишете SMS, който не задължава за отговор. Добра работа ще ви свърши цитат на любима мисъл, реплика от филм и т.н. Ако веднага последва отговор – това може само да ви радва.

 

 

 

 

SMS-и, които не трябва да пишете

 

 

Забравете за съобщение "погрешка", за да предизвикате ревност. Този номер е толкова изтъркан, че няма никакъв смисъл от него. С подобен SMS по-скоро ще се злепоставите, отколкото да проработи във ваша полза.

 

 

Не пишете на бившето гадже в момент на слабост. По-късно ще съжалявате, че сте го направили.

 

 

Не изпращайте свои голи снимки, освен ако не сте си твърде близки, иначе рискувате с вашите дадености да се запознаят и разни приятели/приятелки на другия.

 

 

Не прекалявайте с усмивките в съобщенията. Ако са малко повече, обикновено се тълкуват като признак на голямото ви желание да се харесате.

 

 

Чети и: Мислите за бившата пречат на оръдието

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка