Холивудските филми виновни за ранния секс

 

Учени обвиняват седмото изкуство за половите контакти на по-ранна възраст

 

 

Психолози алармират, че холивудските филм са виновни за ранното започване на полов живот. Причината за това е, че те подтикват подрастващите към по-ранния интерес от сексуални контакти.

 

 

След като гледат такива филми, малдежите не използват контрацептиви и сменят партньорите си като "носни кърпички". Свободните отношения, които филмовите продукции проповядват се възприемат от подрастващите като правило, сочи анализа на психолози от Ню Хемпшир.

 

 

 

 

Изследване направено от учените сочи, че децата, които са гледали филми с любовни сцени се лишават от девственост в близките 6 години. Анкета проведена сред подрастващи между 12 и 14 години показала, че именно любовните сцени са ги подтикнали към първия им сексуален контакт. Станало известно и че 57% от младежите се ръководят от информацията за секса, която откриват във филмите.

 

 

Специалистите проучили 700 кинопродукции, които са били популярни между 1998 и 2004 година. Оказало се, че само в 16 нямало любовни сцени. Оказало се, че и в т.нар. семейни филми имало поне намек за секс.

 

 

Чети и: Колко секс ни е нужен?

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка