Музиката и сексът носят еднакво удоволствие

 

Двете стимулират мозъка по един и същи начин

 

 

Новата музика успява да активира мозъчната активност, така както го прави и сексът – предизвиква  отделянето на  химически вещества, които действат на центъра на удоволствието.

 

 

С помощта на магнитно-резонансна томография, канадски учени установили, че когато човек за пръв път слуша някаква музика в неговия мозък се възбужда този център на удоволствието, който се активира по време на секс или докато приема любимата си храна. И колкото повече удоволствие му носи музиката, толкова повече се увеличават приликите със секса.

 

 

Според учените, провели експеримента, той позволява да се определи точно защо ни се струва, че новата музика ни носи удоволствие: "Музиката има такава способност да оказва емоционално въздействие, защото създава предвкусване и очакване".

 

 

Активирането на центъра нa удоволствието показва, че очакванията са се оправдали напълно, даже много повече. Колкото по-голяма наслада се получава от музиката, толкова повече пари слушащите биха платили за нея.

 

 

 

 

Хората има различни вкусове

 

 

Това важи и за типа музика, която харесват. Всеки има своя уникална слухова зона в мозъка си, която се формира възоснова на всички музикални произведения слушани през живота му.

 

 

Това изследване помага много при изясняването на връзката между слуха и удоволствието. Тя се доказва по един несъмнен начин. За това е добре по време на секс да не подтискате звуковите емоции, които предизвиква у вас удоволствието. Нека музиката на страстта стига до слуха ви, за да катализира още повече насладата от любовния акт.

 

 

Чети и: Хванати "в крачка" от Google

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка