По-добре жените да доминират в секса

 

Повечето дами не са удовлетворени когато в акта водещ е мъжът

 

 

Изследване проведено в Йейлския университет показва, че в сексуалния живот на двойката, водеща трябва да е ролята на жената.
До тези изводи, учените стигат след анкета и изследване, в което взели участие 357 жени и 127 мъже с хетеросексуална ориентация, на възраст между 18 и 29 години.

 

 

Доминиращата роля на жената в леглото носи полза и за двамата партньори на възраст до 29 години. В нашето общество, обаче е наложен точно обратният стереотип. Мъжът като ловец трябва да се бори както за плячката, така и за жената. Той е войн и завоевател, а за дамите остава да се задоволят с позицията на смирена плячка. Те трябва да се подчиняват на волята на своя покорител.

 

 

Данните от проведеното проучване показали красноречиво, че повечето жени не се чувстват достатъчно комфортно когато в секса доминиращата роля е поверена на мъжа. В случаите, когато инициативата бъде поета от дамите – това устройва достатъчно добре и двамата.

 

 

Заедно с проучването учените провели интересен експеримент. В прозрачен контейнер били поставени дамски презервативи и надпис да се възползват безплатно от предпазните средства. Повечето жени, следвайки традиционното полово поведение, не се възползвали от предоставените контрацептиви. Когато мъжът доминира в секса, върху неговите плещи тежи задължението да контролира всеки детайл от акта, в това число и ползването на презервативите. Този стереотип прави използването на дамските кондоми безсмислено.

 

 

Чети и: 6 признака на добрия интимен живот

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка