Жените харесват женствени мъже

 

Психолозите се установили, че мачото се асоциира с опасност от насилие

 

 

Всички сте виждали момчета, за които спокойно можете да се зачудите дали са правилно ориентирани сексуално. В повечето случай вероятно съмненията ви са основателни, но много често може и да сбъркате.

 

 

Не за първи път учените изследват вкусовете не жените. Повтаряйки експеримент от преди години, психолозите са установили, че предпочитанията на дамите не са се променили. В изследването участвали 500 жени и момичета. Те трябвало да разглеждат снимки. На едни от тях чертите на мъжа били изменени към женствени, а на други засилено мъжки.

 

 

Анкетираните  трябвало да отговорят на въпросник,  в който да определят степента на доминиране, амбициозност, състоятелност, надеждност, способност за съжителство на човейа от снимката, както дали може да бъде добър баща и душевността му.
След като били обобщени резултатите, станало ясно че младите момичета са привлечени от нежните черти у мъжа, защото притежаващите ги са били достойни за доверие, склонни са към съчувствие и ласки, излъчват повече топлина и притежават нужните качества да бъдат баща.  Единственото отличаващо мачото била склонността към доминиране. По отношение на благосъстоянието и амбициозността, анкетираните не ги обвързали с определен модел на образа.

 

 

 

Острите мъжки черти на мъжа говорят за заплаха от насилие. По-благият вид на лицето води до асоциацията, че неговият притежател може да бъде добър баща и съпруг, който няма да прибегне към визическа сила.

 

 

Зрялата жена на вижда бъдеще във връзка с доказан красавец като Брад Пит или Джони Деп. Анкетираните предпочитат такъв мъж единствено за еднократна авантюра. Що се касае до избора на мъж, с който да създадат семейство, девойките предпочитали съвсем обикновено момче.

 

 

 

Още G-Точка