За момичетата целувката е по-важна от секса

 

Добрият целувач е и добър любовник, смятат девойките

 

 

За повечето момичета целувките се оказват по-важни от сексуалния акт. До този извод стигат в изследването си австрийски и немски учени, изучавали ролята на целувката, както за момчетата, така и за девойките. Освен това, учените установили, че момчетата гледали на целувките повече като на навик, без да им отдават някакво съществено значение. За разлика от тях, девойките възприемали тези ласки много по-сериозно, като в някои случаи даже смятали, че са по-важни от секса.

 

 

"Момичетата придават по-голямо значение на целувките, докато в същото време, момчетата даже могат и без тях", коментира Инглоре Еберфелд, сексолог от Бремен. В немското изследване взели участие 514 души на различна възраст между 16 и 91 години.  56% от момичетата и 44 на сто от момчетата заявили, че се целуват с удоволствие. На въпроса дали го правят по време на секс, разминаването става много по-малко – 9.7% от жените и 10.7 % от мъжете посочват, че въобще не се целуват по време на акта.

 

 

Това изследване показва и друг интересен факт – девойките изпитват при целуването много повече интимност, отколкото докато правят секс. Това се потвърждава и от анкета проведена сред проститутки. Жриците на любовта завили, че не разрешават целувки, защото ги смятат за нещо много по-интимно.

 

 

60% от момичетата са убедени, че младеж, който може да се целува добре е и добър любовник. Повечето девойки смятат,  че добрата целувка даже е по-хубава от секса. Момчетата обаче мислят точно обратното.

 

 

За да ви накараме да се целувате повече, ще ви напомним колко полезни са целувките за здравето. Дългото и страстно целуване има следния ефект – понижава кръвното налягане, подобрява нивото на холестерола в кръвта, увеличава ендорфина и понижава риска от инфаркт.

 

 

Чети и: По-добре жените да доминират в секса

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка