Недоспиването вреди на мъжката полова система

 

По-малкото сън значи по-малко сперма

 

 

Общоизвестен факт е, че сънят е изключително важен за човешкото здраве. Към всичко известно за неговото влияние върху организма ни ще добавим, че недоспиването вреди на половата система на мъжа.

 

 

По-малко сън значи по-малко тестостерон и по-малко количество сперма. За това информират датски учени, изследвали въздействието на съня върху сексуалното здраве. За пореден път специалистите стигат до извода, че се нуждаем от поне 7-8 часа сън на денонощие. Това е количеството, което е необходимо, за да може човешкият организъм да функционира нормално и да не се засяга половата система на мъжа.

 

 

В изследването участвали 1000 доброволци, които по една или друга причина не спят достатъчно. Най-честите причини за това били стресът в училище или на работа, безсъние и т.н. Тези, които не си доспиват се оказва, че имат и някои вредни пороци като пушенето, злоупотребата с алкохол или неправилно хранене.

 

 

Анализът на семенната течност на тези мъже показал, че те произвеждат с 29% по-малко сперма, отколкото тези, които се наспиват. Освен това, недоспалите били по-склонни към напълняване заради хормонални нарушения причинени от липсата на нужния сън. Сред отчетените последици била и намаленото количество тестостерон, което може да предизвика сериозни проблеми със сърцето и половата система на мъжа:

 

 

"Мъжете, които не си доспиват имат по-лоша сперма и в нередки случаи тестисите им се смаляват. Това са първите резултати, свързващи съня и качеството на спермата. Смятаме, че изследването може да бъде много важно за обществото и общественото здраве", четем в заключението на публикуваното датско изследване.

 

 

Чети и: За секса след изневярата

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка