Антидепресантите убиват удоволствието от секса

 

Употребата на такива медикаменти може да попречи на половия живот

 

 

Антидепреснтите са едни от "модерните" лекарства на нашето време. Наред с традиционните ефекти от тяхната употреба - гадене, повишен апетит, безсъние, сухота в устата или отпадналост, медикаментите пречат и на нормалния полов живот. Много от жените, които ги приемат се оплакват от липсата на желание за сексуален контакт, както и до отсъствието на удоволствие по време на акта.

 

 

Антидепресантите не само влияят на производството на серотонин в организма, но и намаляват физическото привличане. За много от медикаментите, отрицателното влияние върху сексуалния живот на пациента може да бъде прочетено в листовката за пациента. От нея разбираме, че лекарствата оказват отрицателно въздействие и върху мъжете. При тях честа последица е слабата или даже отсъстваща ерекция.

 

 

Ако се стигне до някои от тези нежелани последици ще е най-добре да се обърнете към лекаря, предписал ви съответния медикамент. Той може да намали дозата ви или да замени лекарството с друго. Не допускайте стресът да пречи на половия ви живот и информирайте медика за ефектите на лекарството, които ви притесняват.

 

 

Чети и: Как да изберем презерватив?

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка