Жените харесват брадати

 

Мъжете с лицево окосмение са по-привлекателни за нежния пол

 

 

Мъжете с барда се радват на по-голям успех сред жените, отколкото гладко избръснатите. Това сочи съвсем ново изследване на учени от Университета в Нов Южен Уелс. Според резултатите, дамите предпочитат мъже с 10-дневна брада пред гладко избръснатите.

 

 

В изследването са взели участие 351 хетеросексуални жени и 177 мъже с традиционна сексуална ориентация. На всички тях били показвани снимки на мъже с най-различна растителност по лицето. Дамите оценили най-ниско гладко избръснатите лица. Мъжете оценили малко по-добре господата от снимките без лицево окосмение.

 

 

Фотографиитв е трябвало да бъдат оценявани на база следните критерии:

 

 

-здраве

 

-мъжественост

 

-привлекателност

 

-родителски навици

 

 

 

 

Учените провели проучването, отчитали при анализа на резултатите и това дали жените приемат противозачатъчни, както и дали са в менструация. Известно е, че тези обстоятелства могат да повлияят на избора, който правят представителките на нежния пол.

 

 

Явно британките имат трайни предпочитания към брадясали господа. Според резултати от проучване, проведено през 2008 година, дамите от Острова възприемат мъжете с брада като идеален партньор както за кратковременна авантюра, така и за сериозна и продължителна връзка. Брадата придавала на представителите на силния пол по-суров, мъжествен и агресивен вид.

 

 

Чети и: Откриха лекарство срещу изневяра

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка