Спрей срещу семейни кавги

 

Едно пръскане е достатъчно, за да помири партньорите

 

 

Развитието на науката ни помага да живеем колкото се може по-добре. Неотдавна учените откриха лекарство срещу изневяра, а вече има и спрей срещу кавги. Пръскате когатo стане напечено и от скандалът утихва.

 

 

Може да звучи малко като фантастичен филм, но спреят е пълна реалност. Вълшебното му действие са дължи на хормона оксиотцин, който се съдържа във флакона. Той влияе еднакво ефективно върху двата пола, макар и да им въздейства по различен начин. Жените се успокояват, а мъжете стават по-чувствителни заради това вещество. В такова състояние те заравят томахавките.

 

 

Препаратът е изпробван успешно върху 20 семейни двойки на възраст до 50 години. Те били разделени на две групи. Всяка от тях е трябвало да си спомни някаква преживяна конфликтна ситуация, като целта била да се предизвика спор между партньорите. След разгарянето на кавгите, участниците от първата група били напръскани с окситоциновия спрей, а членовете от втората група били напръскани с плацебо.

 

 

За кратко време хормонът успял да потуши спора между двойките от първата група, докато партньорите от другата продължавали да спорят.

 

 

Чети и: Обикновените проблеми в традиционната връзка

 

 

Откривателите на спрея съветват той да се ползва колкото се може по-често поне по две причини. Първата се крие в неговото успокояващо действие, а втората в благоприятния му ефект върху сексуалния живот на партньорите. Под влиянието на хормона се засилва сексуалното желание, а с това се подобрява интимният живот на партньорите. Повече секс значи повече хормони щастието.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка