Британците правят секс най-дълго

 

Учените нямат обяснения на какво се дължат различията между отделните нации

 

 

В името на едно изследване, 500 двойки трябвало да се въоръжат с… хронометър докато правят секс, а целта на занятието - да се установи средната продължителност на акта. Според резултатите - за интимни ласки отделяме около 5,4 минути, като има съществени различия между отделните нации.

 

 

Най-дълъг сексуален акт имат британците – средно 7,6 минути, а след тях се подреждат американците, които се любят около 7 минути. Сред нациите, показали далеч по-ниски резултати виждаме испанците – 5,8 минути, а за жителите на Дания средната стойност на хронометрите била 5,1 минути. За представителите на повечето страни времетраенето на сексуалния контакт е около 5 минути, като за турците този показател пада до срамните 3,7 минути.

 

 

Цитираните резултати се базират на изследване, в което с участвали 500 двойки на възраст над 18 години, от 5 държави в света. То било проведено в продължение на 4 седмици. От данните можем да добавим, че средната продължителност на сексуалния акт е в пряка зависимост от възрастта на участниците:

 

 

- мъжете между 18 и 30 години издържат средно около 6 минути

 

- господата над 51 години пък се радват на акт с продължителност до 4,3 минути.

 

 

Все още без отговор остава въпросът на какво се дължи тази разлика във времетраенето на секса при различните нации. За да се разгадае феноменът ще трябва тепърва да се правят още много проучвания.

 

 

Чети и: Сексуалните страхове

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка