Вторият брак е по-успешен първия

 

Няколко причини за това

 

 

Знаем, че "човек и добре да живее се жени", а след това идва статистиката. Тя сочи, че 40% от първите браковете завършват с развод, докато за последващите семейства нежеланият изход настъпва при 30 на 100 от двойките.

 

 

Психолозите отбелязват, че много рядко човек се жени за първата си любов. Отношенията с нея обикновено продължават дори до няколко години, след което идва раздялата. Следва етапът на "купон или наваксване", когато бившите обвързани, сега свободни,  решават да се насладят на всичко онова, което са изпуснали преди това. Като отмине и този период настъпва етапът на сериозна връзка, която се трансформира в брак.

 

 

Търсейки причините за успеха на второто венчило, можем да откроим няколко по-значими:

 

 

1. И двамата съпрузи вече имат по-дълбок поглед върху себе си и брака като форма на отношения. Те пристъпват към него много по-сериозно и с готовност да допринесат за успеха му, както и да направят живота на любимия си човек по-щастлив.

 

 

2. Вторите бракове идват след горчивия опит с първите. Влюбените вече са се препънали в "подводните камъни" на живота и брака и много добре знаят от какво да се пазят.

 

 

3. При втория опит всеки един от съпрузите иска да направи всичко както трябва. Това желание обикновено помага за успеха на новото брачно начинание.

 

 

4. Често, новите семейни гледат на половинката си с повече респект, и даже благодарност за това, че отново са получили шанса да се сдобият с брак. Водейки се от това, подхождат много по-отговорно и с грижа за опазването на любовта, пълноценните и щастливи семейни отношения.

 

 

Чети и: Няколко мита за секса с пълен партньор

 

 


Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка