Сексът без кондом е полезен за психиката

 

Шотландски професор смята, че презервативът пречи на еволюцията

 

 

В днешно време да правиш секс без предпазни средства може да се окаже равносилно на самоубийство. Не са малко мъжете, които по една или друга причина изпитват неприятни чувства, когато им се наложи да ползват кондом.

 

 

Ако имате рискови или случайни сексуални контакти, не си и помисляйте да го правите без презерватив, но ако сте с постоянен партньор и между вас цари доверие, най-добре се любете натурално. Това е по-добро за вашата психика, сочи изследване, ръководено от шотландския психолог проф. Стюарт Броуди от Университета в Глазгоу.

 

 

Той отчита, че сексът без кондом може да бъде допустим само за двойки с постоянни партньори, верни един на друг. Само тогава опасността от СПИН  и други полово предавани болести може да бъде преодоляна и без да се използват презервативи.

 

 

 

 

Професор Броуди доказва, че има връзка между психическото здраве на партньорите и използването на кондоми. Така тези, които практикуват защитен хетеросексуален полов акт имат определени нарушения в психическото здраве. Това заключение веднага беше подложено на ожесточени реакции и отричане от страна на много експерти. Независимо от протестите на редица медици, академикът напомня, че еволюционно необходим е именно сексът "на голо", защото само чрез него може да се продължи родът.

 

 

Чети и:  Как да се превърнеш в магнит за мъжете?

 

 

"Опозицията" на професор Броуди излага становището, че сексът без презерватив се допуска само когато партньорите съзнателно "работят" за бебе. Така се постигат и целите на еволюцията. Тогава освен доверие е добре партньорите да имат и направени медицински тестове, които да показват, липсата нa полово предавани болести.

 

 

Сексът е удоволствие, но за да бъде и радост, трябва да бъде правен с разум. Не излагайте на опасност своето и на партньора си здраве. Използвайте кондом ако не искате, заради няколко минути лудост да страдате до края на дните си.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка