Садо-мазо сексът по-полезен от традиционния

 

До това заключение стигнаха холандски учени

 

 

Садомазохистичният секс е по-полезен за човешкото здраве, отколкото класическия. Това четем в изследване, проведено от учени в Холандия. Според тях, практикуващите БДСМ (и неговите разновидности) са психически по-здрави от тези, които се занимават с традиционни креватни практики.

 

 

Подобни изводи малко или много не могат да не изненадат повечето от нас. Обяснението на психолозите за феномена се състои в следното - според учените, практикуващите вече посочената сексуална практика, обикновено са екстроверти, винаги са отворени за нови впечатления и са по-малко склонни към неврастении.

 

 

Д-р Андреас Висмер от Университета Тилбург установил, че на практика почитателите на БДСМ или въобще не се отличават от останалите хора или ако с нещо били по-различни, то това е в положителна посока.

 

 

Чети и: Сексът без кондом е полезен за психиката

 

 

Висмер и колегите му помолили почитатели на БДСМ да попълнят различни психологически онлайн анкети. В проучването участвали и хора, които не прилагали сексуалната практика. Анкетите попълнили 902 БДСМ поклонника и 434 традиционно ориентирани хора. Оказало се, че на базово ниво любителите на БДСМ нямат повече проблеми от останалите като цяло. В крайна сметка, те даже били по-общителни, по-открити и добросъвестни. Повечето от тях описвали себе си като по-щастливи и се чувствали в пълна безопасност в сексуалните си отношения.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка