Изневярата помага за отслабването

 

Мъжете губят повече килограми от жените

 

 

Не искаме да ви насърчаваме да направите крачка встрани или да защитаваме измяната. Просто ви представяме едно ново изследване по вечната тема, проведено от учени в Университета Бирмингам. Основният извод от него е, че изневярата води до загуба на тегло.

 

 

Ако искате да отслабнете можете да избирате – някаква тежка диета или пък приятен флирт с нещо повече….

 

 

Ето и няколко цифри. Според проведеното изследване, повече от половината мъже и 62% от жените споделили, че рязко отслабнали след прелюбодеянието. При това жените загубили около 3 килограма, а мъжете се разделили средно с около 5.

 

 

 

 

Експертите коментират, че има няколко физиологически причини за забелязаното явление. Професорът по психология Крейг Джексън смята, че изневярата създава огромно напрежение върху прелюбодееца. Лъжата, страхът да не бъдеш разкрит, огромният стрес – всичко това е една огромна негативна бомба за организма. Това води до рязко увеличаване на адреналина и хормона на стреса  - кортизол.  Увеличава се сърдечната честота, дишането и нивото на серотонина. Всичко това гори калории. Така след изневярата, физическите и поведенческите фактори водят до загуба не тегло.

 

 

Чети и: Садо-мазо сексът по-полезен от традиционния

 

 

В същото време е известно, че женените мъже, които имат забежка, са застрашени от сърдечен пристъп в много по-голяма степен от верните господа. Причината за това може да се крие във факта, че повечето неверните мъже много често се чувстват нещастни в семейството си. Депресията традиционно е свързана с опасност от сърдечни проблеми. Важи и обратното – щастливият семеен живот е полезен за здравословното състояние.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка