Мъжкият "Синдром на съблекалнята"

 

Силният пол се срамува от размера, когато се конкурира с приятели

 

 

Мъжете се притесняват повече за размера на достойнството си ако са в съблекалнята или сред приятели, отколкото в спалнята. Това показва изследване проведено в Университета Виктория, в което взели участие 738 мъже. Те трябвало да попълнят нарочна онлайн анкета. Регистрираните участници били на възраст между 18 и 76 години.

 

 

Те отговаряли на въпроси свързани с изпитвано от тях неудобство по различни причини, сред които телосложение, килограмите или размер на пениса. Учените били изненадани от резултатите, които показали, че мъжете са много по-притеснени за големината на пениса си, когато са голи сред приятели, отколкото пред любимата си.

 

 

"Манията на мъжа относно неговото достойнство по-рядко е свързана със задоволеността на партньорката. Неговият размер го притеснява много повече, когато се конкурира с други мъже", коментира изследването докторът по клинична психология Анабел Чен Фън, ръководител на проучването.

 

 

Чети и: Няколко ерогенни зони, които може би пропускате

 

 

Тези, които страдали от т. нар. „Синдром на съблекалнята” по принцип са доволни от размера си, когато става дума за секс. Конкуренцията с другите мъже води и до манията за мускулеста фигура поистигната с бодибилдинг, което е още по-осезаемо при анкетираните хомосексуалистите.

 

 

Въпреки че за повечето мъже големината на техния пенис няма голямо значение, проведените проучвания показват, че за жената на 21 в., размерът е съществен фактор.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка