Какво може да разруши семейството?

 

Най-честите причини за развод

 

 

Много семейни двойки могат да достигнат до такъв етап от развитието на отношенията си с любимия човек, когато е почти невъзможно да продължат напред. Ако искате да запазите семейството си, трябва да полагате достатъчно грижи за вашата връзка. A кои са най-честите причини поради които бракът може да се разпадне?

 

 

1. Изневярата май е най-срещаното основание за раздяла. Ако се доверим на данните от статистиката – от всички съпружески измени всяка пета води до развод. Само 35% от жените, чийто съпрузи са кривнали се решават на раздяла. Тази стъпка съпругите предприемат едва след като вече се наблюдават личностни проблеми в провинилия се ( например, той започва да злоупотребява с алкохола, губи социалния си статус) или той преустанови грижите си за семейството.

 

 

2. Съпрузите не общуват помежду си. В един момент партньорите могат да установят, че всеки от тях води свой самостоятелен живот. Смисълът на семейството е именно с общи усилия да се полагат грижи за брака и децата. Когато се окаже, че партньорите просто живеят под един покрив, повечето от тях решават да прекратят брака си.

 

 

3. Друга често срещана причина за раздяла се явява физическото и психическо напрежение в семейството. Най-честото  то се появява при двойки с малко дете. Грижата за бебето изисква много усилия и време, като обикновено това обтяга отношенията във връзката.

 

 

Подобен ефект оказват и продължителни заболявания на детето, съпруга или грижата за възрастен член на семейството. Според статистиката, 85% от съпрузите разшават да се разделят с половинката си ако разберат за наличието на нелечимо заболяване при детето.

 

 

4. Разминаване с очакванията. Всеки от нас си представя брака по свой начин. Кого един ден, сериозната крачка вече е направена, но нещата са много по-различни от очакваното, разочарованият съпруг решава да си тръгне, неудовлетворен от семейния живот.

 

 

Чети и: Необичайни стимули за мъжка възбуда

 

 

5. Невъзможност да бъдат удовлетворени потребностите на партньора. Когато всеки от семейството смята, че дава всичко от себе си, за да е доволен другият, но въпреки това, среща само неодобрение, изходът отново е раздялата. Тя е предшествана от дъжд от нападки и конфликти. Ако в такава ситуация не се стигне до разбирателство, партньорите предпочитат да разделят пътищата си.

 

 


Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка