Мъжете се женят за грозновати

 

Формата на главата издава каква е булката

 

 

Британски учени открили, че мъжете не се женят за красавици, нещо повече - предпочитат по-грозновати половинки. Не бързайте да смятате, че причината за това се крие в непривлекателността на дамите от Острова. Според резултатите от проведеното проучване, водещото при избора на булка е формата на нейния череп. Когато неговите линии са женствени и нежни, притежателките на такава глава могат да очакват само флирт от господата. За сериозни отношения или брак мъжете избират дами с по-мъжка форма на черепа.

 

 

В изследването се включили няколко стотин участници, които трябвало да опишат как си представят бъдещата си съпруга. След обобщаването на резултатите излиза, че най-желани са жените с продълговата глава череп и квадратна челюст.

 

 

Женствените самки били желани само за неангажиращи любовни похождения. Обяснението за този избор, според учените се крие в разбирането, че мъжеподобната жена е по-вярна, което дава повече спокойствие за мъжете.  Бракуваните за красавици се чувстват много по-несигурни в брака си. Те смятат, че съпругата им е склонна към изневяра.

 

 

Чети и: Какво може да разруши семейството?

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка