Честият секс е вреден за здравето

 

Най-често се засегнати са мъжете

 

 

Учени от Университета на Западна Австралия решили да изследват какво е влиянието на секса в по-големи количества върху човешкия организъм. Резултатите от тяхното проучване показали, че това занимание далеч не безвредно за практикуващите го.

 

 

Оказало се, че честите сексуални актове засягат имунната система на човека. Най-често от това страдат мъжете. За да се избегне този вреден ефект, те препоръчват да не се прави секс повече от веднъж седмично. Честото семеизпразване, ангажира повече ресурси на организма, за да може да се възстанови и произведе нова сперма. Това засяга най-много оказва имунитета на мъжа. Така колкото повече секс прави той, толкова по- слаби се оказват защитните сили на организма му.

 

 

Чети и: Как да мине по-добре първият път с ново гадже?

 

 

Учените се надяват тези резултати да помогнат на силния пол да започне да води по-осъзнат сексуален живот. Разреждането на актовете ще доведе до подобряване на имунитета на мъжете. Все пак, нормата от един акт на ден не означава сексуално въздържание. Да вземем за пример японците – те правят секс до два пъти в месеца. Неотдавнашно изследване пък покажа, че повече от половината от населението на земята просто не прави секс.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка