Редовният секс подмладява

 

Ако искате да прогоните старостта – правете го по-често

 

 

Няма открита машина на времето, но можете лесно и приятно да спрете хода на годините с нещо лесно и приятно – редовния секс.

 

 

Колкото по-често толкова по-добре. Изследване  проведено от д-р Дейвид Викс показва, че активният полов живот помага на практикуващите го да изглеждат с около 5-6 годни по-млади от връстниците си. За положителните ефекти на секса вече е писано много, а проучването на медика внася допълнителни нюанси в ползата от креватните занимания.

 

 

На какво се дължи положителният ефект от половия живот?

 

 

Сексът помага на хората са по-заседнал начин на живот да постигнат някаква физическа активност. Освен това, преживяното удоволствие се оказва "решаващият фактор" в битката с годините. Хормоните, които си отделят по време на оргазма действат като природни антидепресанти и болкоуспокояващи. Спомагат да понижаване на нивата на стрес и подобряване качествата на съня. Сексът стимулира кръвообращението и сърдечната дейност, а това помага на кожата да изглежда по-млада и свежа.

 

 

Чети и: Старец се ожени за 22-годишна девойка

 

 

Не бива да се пренебрегва и отделеният по време на ласките растежен хормон. Той спомага за поддържане еластичността на кожата и пречи на възникването на бръчки.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка