Секс и закони

 

Забрани, които могат да ви накарат да се усмихнете

 

 

Законодателите отдавна са уредили различни престъпления свързани с т. нар. "полова неприкосновеност". Все пак, тази материя е твърде важна, за да не срещне подобаваща уредба. Религиозни и политически фактори са повлияли на различните решения, които можем днес да прочетем в законите.

 

 

В Ирландия е забранена продажбата на презервативи. Причината за това е разбирането, че предназначението на секса е да служи за продължаването на рода, а не за получаване на удоволствие.

 

 

Ако в Гана момиче ненавършило 18 години забременее, мъжът виновен за това е заплашен от затвор. За да избегне това наказание трябва да плати глоба от 50 щатски долара, и да подари на родителите на момичето овце и 3 бутилки джин.

 

 

В Папуа Нова Гвинея съпругът на невярна жена можел не само да се разведе с нея, но и да убие любовника ѝ. Осъденият на смърт прелюбодеец ще трябва и да изяде палеца на своята любовница.

 

 

В Монголия още не е отменен законът, който задължавал жените да вървят по улиците на града голи до кръста. Целта на тази норма била да се препятства влизането в населеното място на шпиони преоблечени като жени.

 

 

В щата Индиана не е трудно шофьор на лека кола да бъде привлечен под отговорност за изнасилване ако в купето на колата пътува момиче под 17 години, което е без чорапи/чорапогащи.

 

 

В Сиена (Италия) е забранено на жени, носещи името Мария да работят като проститутки.

 

 

В щата Айова има закон от 19-ти век, който забранява оралния секс. Практикуващите го могат да лежат в затвора за 6 месеца.

 

 

В Англия е забранен сексът върху паркиран мотоциклет, а във Франция върху ж.п. релси. Проявилите се могат не само да бъдат глобени, но и да лежат в затвора.

 

 

Жителите на Будапеща не могат да правят секс на светло. Интимните ласки са разрешени само при пълна тъмнина.

 

 

Чети и: Как да преживеем развода по-леко

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка